Kinderen

Advies over alimentatie, co-ouderschap, afstamming, adoptie en verblijfsregeling

Kinderen hebben niet enkel een gigantische impact op jouw normale leven, ook juridisch gaat er heel wat met gepaard! Wat met de kinderen na een echtscheiding, wie betaald, wie heeft het gezag, waar verblijven ze? Of wat indien jullie geen kinderen kunnen krijgen en interesse hebben om een kind te adopteren, hoe zit dat nu juist? Onder dit topic kom je dit alles en meer te weten!  

Scheiding en de kinderen

Besluiten jullie als ouders elk een eigen weg te gaan? Dan moet de eerste prioriteit steeds zijn dat de kinderen zo weinig mogelijk lijden onder de breuk. Een echtscheiding is heftig en een grote omslag, ook voor de kinderen. 

Uiterst belangrijk voor de kinderen is dat jullie na de scheiding wel nog samen ouders blijven. Dit valt in de realiteit helaas niet altijd mee. Het maken van een goede overeenkomst over de gezamelijke zorg, financiering en ondersteuning voor de kinderen kan onnodige irritaties voorkomen. Omgekeerd kunnen te strikte afspraken dan weer tot discussies lijden. Een goed gesprek met een advocaat, jurist of bemiddelaar kan jullie reeds een heel eind brengen in het samen ouder blijven voor jullie kinderen.  

Adoptie 

Wanneer jullie ervoor kiezen om een kind te adopteren of om een kind ter adoptie af te staan, dan zijn daar heel goede motieven voor nodig, waarbij het belang van het kind steeds voorop staat. Om dit te waarborgen zijn de adoptieprocedures dan ook aan erg strikte voorwaarden verbonden. 

Of het nu een gewone adoptie (er blijven bepaalde banden met de natuurlijke ouders bestaan), een volle adoptie (er zijn helemaal geen banden meer met de natuurlijke ouders) of een binnenlandse of internationale adoptie betreft, een goede voorbereiding en grondige kennis van de materie is steeds vereist om de procedure tot een goed einde te brengen. 

Een gespecialiseerde advocaat of jurist vergroot de kans om de procedure tot een goed einde te brengen dan ook aanzienlijk. 

Voogdij

Als ouders wensen jullie uiteraard zekerheid te bekomen over wie er voor uw minderjarige kinderen zal zorgen, indien jij en jouw partner zouden komen te overlijden op een moment dat de kinderen nog minderjarig zijn. Deze zekerheid kan verkregen worden door nu reeds een persoon aan te duiden die in dat geval kan optreden als voogd over de kinderen. Zolang één ouder in leven is, zal deze in principe echter steeds het ouderlijk gezag uitoefenen.

Bestel hier de oplossing voor jouw situatie

Zit jij ook met dit probleem? Wij helpen je verder

Hoe werkt het?

  • 1. Vul het formulier in. Wij analyseren jouw situatie en vraag.
  • 2. We bellen jou op en reiken enkele mogelijke oplossingen aan.
  • 3. Kies vrijblijvend uw oplossing

Waarom kiezen voor Jureca?

  • 1. Betaalbaar advies op maat van een gespecialiseerde advocaat
  • 2. Praktische oplossing voor jouw situatie
  • 3. Snel antwoord op jouw vraag

Subthema's

Adoptie Alimentatie Betwisting vaderschap Bloedverwant Contactrecht Co-ouderschap Hoorrecht minderjarige Jeugdrechtbank Ouderlijk gezag Pleegvoogdij Verblijfsregeling Voogdij

Heb je een advocaat nodig? 

Wij helpen jou graag verder. 

  • Gratis intake gesprek
  • Analyse van jouw situatie
  • Vaste en gunstige tarieven
  • Platform van 70 gespecialiseerde advocaten
Meer info over online juridisch advies