Over ons

Onze missie

Jureca.be streeft ernaar de Belgische juridische markt meer transparant te maken, door rechtzoekenden en particulieren efficiënter met elkaar te verbinden. Via ons onafhankelijk, gratis en gebruiksvriendelijk vergelijkingsplatform willen wij rechtzoekenden alle informatie bieden die nodig is om de juiste advocaat te vinden voor zijn probleem.

Wat we doen?

Concreet kunnen rechtzoekenden hun juridisch probleem gratis en anoniem posten op het platform aan de hand van een aantal slimme vragen, waarna een algoritme de kwestie voorlegt aan alle gespecialiseerde advocaten in de regio.

Geregistreerde advocaten krijgen vervolgens de mogelijkheid om zichzelf kort voor te stellen, hun relevante referenties te delen en indien mogelijk reeds een voorstel tot honorarium aan te geven. Op basis van deze feedback kiest de rechtzoekende zijn advocaat naar keuze, waarna de persoonsgegevens automatisch worden gedeeld.

Door deze transparantie te bieden, willen we alle Belgen helpen meer geïnformeerde beslissingen te maken, zodat ook de vertrouwensband met de gekozen advocaat sneller tot stand kan komen.

Naast de vergelijking van producten, bieden wij ook allerhande informatie en tools aan, zoals onze interessante artikels, onze gidsen en FAQs (Veelgestelde Vragen).

Ons business model steunt erop dat Jureca.be een vaste maandelijkse betaling van de geregistreerde advocaten, los van het aantal cliënten de advocaat werft. Belangrijk hierbij is dat iedere advocaat eenzelfde vergoeding betaald, waardoor Jureca 100% onafhankelijk te werk kan gaan. Voor de rechtzoekende blijft het gebruik van het platform steeds gratis.

Wie we zijn?

Thomas Van Roy, Edgar Warmoes en Pieter-Jan Van Aken zijn de respectieve oprichters en partner van Jureca.be, en hebben samen heel wat ervaring in de advocatuur, consulting en digitale marketing. Het drietal is reeds lange tijd bevriend en samen streven ze met dit project naar een meer innovatieve juridische dienstverlening in België.

Advocas bvba (ondernemingsnummer 0672.866.927) heeft zijn kantoren gevestigd in Gent.

Jureca team