Heb je een advocaat nodig?

Wij helpen jou graag verder. 

  • Advocaat nodig? +32 9 396 42 48
  • Analyse van jouw situatie
  • Vaste en gunstige tarieven
  • Platform van 70 gespecialiseerde advocaten
Meer info over online juridisch advies

Heb je nood aan betaalbaar juridisch advies?

Consument en geld

Advies rond consumenten, bank en kredieten en medische problemen.

Online of offline iets gekocht van een professionele verkoper en loopt het fout? In dit geval spreken we van een consumentenverkoop en ben je als consument beschermt door speciale regels tegen oplichting of andere agressieve verkoopmethoden! Ook wanneer je schulden bent aangegaan om bepaalde goederen aan te kopen en deze niet langer kan terugbetalen kan je je als consument genieten van bepaalde regels.

CONSUMENTENRECHT

Het consumentenrecht legt de regels en afspraken vast waarmee goederen en diensten gekocht en verkocht worden. Als consument heb je bij de aankoop van goederen en diensten bepaalde rechten.

Wanneerje in de praktijk echter een product bestelde dat niet blijkt te werken of je iets at waarvan u ziek werd, dan blijkt het meestel moielijk om gelijk te halen ten opzichte van de leverancier.

Als consument ben je nogtans beschermd door strenge regels bij consumentenkoop. Wij leggen je uit wanneer je een koopovereenkomst aangaat, wat de regels zijn bij garantie en bedenktijd, wat je kan doen tegen wanprestatie, oplichting en misleiding, hoe je een koopovereenkomst kan ontbinden, en welke regels er zijn rondom koop op afstand, koop buiten de verkoopruimte en incassokosten.

Belangrijke aspecten

Informatieverplichting leverancier

Overeenkomsten op afstand

Onrechtmatig beding leverancier

Misleidende handelspraktijken

Agressieve handelspraktijken

ALGEMENE VOORWAARDEN

Quasi elke online aankoop die je doet als consument is gebonden door de algemene voorwaarden van de verkoper. Echter moeten die algemene voorwaarden aan een aantal voorwaarden voldoen om geldig te zijn. Ook zijn er bepaalde voorwaarden die door de wetgever verboden zijn omdat ze jou als consument teveel zouden kunnen benadelen. In dit laatste geval zijn de algemene voorwaarden niet toepasselijk en moet je hier dus niet aan voldoen. Informeer je dus goed indien je denkt aan vreemde voorwaarden te moeten voldoen. Klik hier voor advies over algemene voorwaarden of als je ze wilt laten opstellen/nakijken.

 

Bestel een advies

Waarom kiezen voor Jureca?

  • 1. Eenvoudig te bereiken wanneer jij het wilt.
  • 2. Geen verassingen of te dure facturen.
  • 3. Dankzij slimme tools en automatisaties.

Vragen? Stel ze hier

Subthema's

Medische fout Abonnement of lidmaatschap opzeggen Schulden Consumenten Vertraagde of geannuleerde vlucht Leningen Auto kopen of verkopen