Heb je een advocaat nodig? 

Wij helpen jou graag verder. 

  • Gratis intake gesprek
  • Analyse van jouw situatie
  • Vaste en gunstige tarieven
  • Platform van 70 gespecialiseerde advocaten
Meer info over online juridisch advies

Wanneer verlopen facturen voor energie, water en telecom?

Stel dat je verhuist naar een andere locatie. Wegens administratieve achterstand bleven jouw facturen op het verkeerde adres toekomen. Slechts enkele jaren later en na vele herinneringen ontvang je deze. Wat nu?
 
Bij wet van 6 juli 2017 (Belgisch Staasblad 24 juli 2017) werd bepaald dat facturen voor energie, water en telecom verjaren na verloop van vijf jaar.  
                    
Artikel 2277 van het Burgerlijk Wetboek werd als volgt aangevuld: "Schuldvorderingen wegens levering van goederen en diensten via distributienetten voor water, gas of elektriciteit of de levering van elektronische communicatiediensten of omroeptransmissie en omroepdiensten via elektronische communicatienetwerken verjaren na verloop van vijf jaren."
 
Indien bijvoorbeeld alle energiediensten reeds werden afgesloten tegen uiterlijk eind 2015 en een consument sinds dan geen facturen meer had ontvangen, zal men geen eventuele bedragen meer verschuldigd zijn, ingevolge de werking van bovenstaand wetsartikel.
 
Als men daarnaast ook geen enkele herinneringsbrief, email of briefwisseling ontving van de kwestige operatoren mag men er in elk geval van uitgaan dat er geen openstaande facturen meer zijn, en zo deze er toch zouden zijn buiten diens weten, zijn deze in elk geval verjaard.

Oplossing door Jureca

Zit je na het lezen van dit artikel toch nog met verdere vragen en heb je dus verder nood aan gespecialiseerd juridisch advies? Bestel hier snel en eenvoudig het Juridisch Advies aan een vaste tarief.

Of toch eerder nood aan een persoonlijke afspraak bij een gespecialiseerde advocaat bij jou in de buurt? Vul dan hier ons formulier in en wij gaan gratis voor jou op zoek naar de juiste lokale specialist voor het inplannen van een afspraak aan zijn/haar uurtarief.

Meer artikels over het onderwerp van onbetaalde facturen kan je ook via deze weg eenvoudig en helemaal online terugvinden.