Personeel & arbeid

Juridisch advies over Werkgevers, personeel en arbeid

Omgaan met werknemers in een bedrijf vraagt veel juridische kennis rond arbeidsrecht. In sommige gevallen kan een advocaat u van dienst zijn. Wat als uw werknemers staken? Wat is een ondernemingsraad, een preventiecomité, een vakbondsafvaardiging? Kan u een werknemer ontslaan? Gespecialiseerde advocaten in arbeidsrecht geven u graag via jureca.be juridisch advies over uw werknemers.

Als u op zoek bent naar een advocaat gespciealiseerd in stakingen, ontslag of werknemers kan u de juiste advocaat vinden via onze tool. 

Het arbeidsrecht beperkt zich natuurlijk niet enkel tot onstlag en stakingen. Met Jureca kan je advocaten vinden die gespecialiseerd zijn in verschillende onderdelen van het arbeidsrecht. Vaak voorkomende vragen in het arbeidsrecht langs werknemerszijde zijn:

 • Kunnen de arbeidscontracten flexibeler worden ingericht?
 • Is ons concurrentiebeding in de praktijk wel houdbaar?
 • Heb ik de laatste aanpassingen van de CAO wel of niet verwerkt?
 • In welk contract moet je welk opzegbeding opnemen?
 • Maak ik wel voldoende gebruik van de wettelijke instrumenten om ziekteverzuim tegen te gaan?
 • Kunnen we worden geconfronteerd met pensioenverplichtingen?
 • Betaal ik niet teveel werkgeverspremies?
 • Zijn de functiebeschrijvingen in mijn arbeidscontracten wel correct?
 • Zitten mijn samenwerkingscontracten wel goed in elkaar?

Hiernaast bieden advocaten gespecialiseerd in het arbeidsrecht nog volgende extra diensten. U kan steeds juridisch advies over uw werknemers vragen via het platform.

Pensioenen

Juridisch advies, opstellen van documenten in verband met en geschillen betreffende groepsverzekeringen en pensioenfondsen.

Herstructureringen

Juridisch advies, begeleiding en procedures met betrekking tot herstructurering of overdracht van ondernemingen.

Lonen en vergoedingen.

Juridisch advies, begeleiding en bijstand met betrekking tot alles wat betrekking heeft op loon, kostenvergoedingen, aanvullende vergoedingen, employee benefits, salary split enz.

Collectief overleg

Bijstand bij het opstellen en sluiten van collectieve arbeidsovereenkomsten op het vlak van de onderneming of van de bedrijfstak, bij problemen met fondsen voor bestaanszekerheid, de oprichting, samenstelling en werking van ondernemingsraad, vakbondsafvaardiging en comité voor preventie en bescherming op het werk, de sociale verkiezingen.

Toezicht en beteugeling

Bijstand bij controles van de sociale inspectiediensten, bemiddeling bij de bevoegde instanties en verdediging in procedures voor de strafrechtbanken of bij het opleggen van administratieve geldboeten in verband met sociaalrechtelijke inbreuken. 

Aanwervingen

Juridisch advies, begeleiding en bijstand met betrekking tot voordelen bij aanwervingen, werving en selectie, tijdelijke arbeid en uitzendarbeid, tewerkstelling van buitenlanders, outplacement, arbeidsbemiddeling, tijdelijke werkloosheid. 

Arbeidsongevallen

Bijstand bij controles van de sociale inspectiediensten, bemiddeling bij de bevoegde instanties en verdediging in procedures voor de strafrechtbanken of bij het opleggen van administratieve geldboeten in verband met sociaalrechtelijke inbreuken.

Sociale zekerheid

Juridisch advies, onderhandelingen, verzoeken tot vermindering van bijdrageopslagen en interest en geschillen met betrekking tot de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, de sociale verzekeringskassen voor zelfstandigen en het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen.

Aanvullende verzekeringen

Juridisch advies, opstellen van documenten in verband met en geschillen betreffende groepsverzekeringen en pensioenfondsen.

Waarom is Jureca.be de ideale manier om de juiste arbeidsrecht advocaat te vinden?

Dankzij ons plaats uw zaak systeem kan u gemakkelijk uw situatie schetsen. Vervolgens wordt de anoniem zaak doorgestuurd naar alle gespecialiseerde arbeidsrecht advocaten in uw buurt. Zij kunnen vervolgens persoonlijk reageren en een prijstvoorstel plaatsen. Hierdoor kan je gemakkelijk vergelijken en met zekerheid de juiste advocaat kiezen!

Bestel hier de oplossing voor jouw situatie

Zit jij ook met dit probleem? Wij helpen je verder

Hoe werkt het?

 • 1. Vul het formulier in. Wij analyseren jouw situatie en vraag.
 • 2. We bellen jou op en reiken enkele mogelijke oplossingen aan.
 • 3. Kies vrijblijvend uw oplossing

Waarom kiezen voor Jureca?

 • 1. Betaalbaar advies op maat van een gespecialiseerde advocaat
 • 2. Praktische oplossing voor jouw situatie
 • 3. Snel antwoord op jouw vraag

Vragen? Stel ze hier

Subthema's

Heb je een advocaat nodig?

Wij helpen jou graag verder. 

 • Vind een advocaat
 • Analyse van jouw situatie
 • Vaste en gunstige tarieven
 • Platform van 70 gespecialiseerde advocaten
Meer info over online juridisch advies

Heb je nood aan betaalbaar juridisch advies?