Heb je een advocaat nodig? 

Wij helpen jou graag verder. 

  • Gratis intake gesprek
  • Analyse van jouw situatie
  • Vaste en gunstige tarieven
  • Platform van 70 gespecialiseerde advocaten
Meer info over online juridisch advies

Beëindiging van wettelijke samenwoning

In het geval u wettelijk samenwoont met uw partner en indien u de wettelijke samenwoning zou beëindigen, moet u ermee rekening houden dat bij gebreke aan minnelijk akkoord, de partners drie maanden de tijd hebben om zich tot de Familierechtbank te wenden met het oog op maatregelen.

Daarnaast, wat betreft de verdeling van de woning, heeft u de mogelijkheid om oftewel tot een minnelijke regeling te komen, oftewel, bij gebreke hieraan, de procedure tot uitonverdeeldheidtreding voor de bevoegde Familierechtbank op te starten.  

Er zal alsdan een vereffeningsnotaris worden aangesteld. Hoewel het niet verplicht is, raden we u zekeren vast aan een gespecialiseerde advocaat Familierecht te consulteren met het oog hierop. Vul dan hier ons formulier in en wij gaan gratis voor jou op zoek naar de juiste lokale specialist voor het inplannen van een afspraak aan zijn/haar uurtarief.

Wat in het geval van kinderen?

U heeft ook de mogelijkheid heeft om een minnelijke regeling omtrent de kinderen te treffen dan wel, bij gebreke hieraan, een procedure maatregelen voor de bevoegde Familierechtbank op te starten. Bemiddeling kan eveneens een oplossing  bieden, doch is het mogelijk dat uw partner hier  niet voor open zal staan.

Jureca raadt u in ieder geval aan zich hiervoor te laten bijstaan door een gespecialiseerde advocaat Familierecht. Vul dan hier ons formulier in en wij gaan gratis voor jou op zoek naar de juiste lokale specialist voor het inplannen van een afspraak aan zijn/haar uurtarief.

Kan uw partner een week-weekregeling trachten afdwingen? Het antwoord zal afhankelijk zijn van de leeftijd van de kinderen, alsook de beschikbaarheid van uw partner.

Oplossing door Jureca

Zit je na het lezen van dit artikel toch nog met verdere vragen en heb je dus verder nood aan gespecialiseerd juridisch advies? Bestel hier snel en eenvoudig het Juridisch Advies aan een vaste tarief.

Of toch eerder nood aan een persoonlijke afspraak bij een gespecialiseerde advocaat bij jou in de buurt? Vul dan hier ons formulier in en wij gaan gratis voor jou op zoek naar de juiste lokale specialist voor het inplannen van een afspraak aan zijn/haar uurtarief.

Meer artikels over het onderwerp van Familierecht kan je ook via deze weg eenvoudig en helemaal online terugvinden.