Heb je een advocaat nodig? 

Wij helpen jou graag verder. 

  • Gratis intake gesprek
  • Analyse van jouw situatie
  • Vaste en gunstige tarieven
  • Platform van 70 gespecialiseerde advocaten
Meer info over online juridisch advies

Impact van psychologische begeleiding bij echtscheiding

Kan uw ex-partner eventuele psychologische behandelingen ‘misbruiken’ teneinde de kinderen ‘op te eisen’ bij een scheiding?

Elke rechter hecht belang aan dat de kinderen zowel contacten kunnen onderhouden met hun vader alsook hun moeder. Een psychologische behandeling is geenszins voldoende om u enig contact met uw kinderen te ontzeggen.

Indien u met uw echtgenote niet tot een minnelijke regeling zou komen aangaande uw gemeenschappelijke kinderen, kan er een verzoekschrift worden ingediend bij de Familierechtbank, bevoegd voor jouw woonplaats. Je hebt dan evenwel nog de mogelijkheid om akkoorden met uw echtgenote dienaangaande te sluiten.

Oplossing door Jureca

Zit je na het lezen van dit artikel toch nog met verdere vragen en heb je dus verder nood aan gespecialiseerd juridisch advies? Bestel hier snel en eenvoudig het Juridisch Advies aan een vaste tarief.

Of toch eerder nood aan een persoonlijke afspraak bij een gespecialiseerde advocaat bij jou in de buurt? Vul dan hier ons formulier in en wij gaan gratis voor jou op zoek naar de juiste lokale specialist voor het inplannen van een afspraak aan zijn/haar uurtarief.

Meer artikels over het onderwerp van scheiding kan je ook via deze weg eenvoudig en helemaal online terugvinden.