Probleem
Oplossing
Specialist
Bestel
 
 
 
 

Scheiden met bemiddeling

€190.00

Scheiden met bemiddeling
  • Opgesteld door juridische experten
  • Vandaag besteld, morgen eerste contact
  • Niet geleverd, geld terug!

Korte beschrijving

Scheiden is niet de aangenaamste zaak. Om de goede verstandhouding te behouden is communicatie erg belangrijk. Zeker tijdens een scheiding is het best de goede communicatie langs beide kanten in stand te houden. Praat rustig, luister naar elkaar en heb begrip voor ieders standpunt. Nochtans is dit niet altijd eenvoudig. Discussies kunnen snel oververhit raken waardoor de comminicatie niet soepel meer kan verlopen. Hierbij kan een onafhankelijke bemiddelaar helpen.

Details

Wat is bemiddeling? 

Een bemiddelaar, die hiervoor speciaal is opgeleid en erkend, zal het gesprek leiden om het koppel te begeleiden naar een gezamenlijk akkoord. Een oplossing voor het conflict wordt dus niét opgelegd door de bemiddelaar (zoals de rechter dit doet in een rechtsproces). In tegendeel, het dialoog zal onder begeleiding van de bemiddelaar bijdragen tot een lange termijn oplossing, aanvaardbaar voor beide partijen.  

Bemiddeling gebeurt aldus buiten het gerecht. Het is een geschiloplossing waarbij een onafhankelijke en onpartijdige derde persoon, de bemiddelaar, het gesprek begeleidt om het scheidend koppel tot een akkoord te doen komen. Zonder tussenkomst van de rechtbank zullen de partijen zélf een oplossing zoeken worden die voor iedereen billijk is. Hierdoor wordt bemiddeling vaak als een “betere” oplossing gezien voor een scheiding. De oplossing wordt namelijk niet opgedrongen maar door de partijen zelf naar voren gelegd, hierdoor accepteren de partijen de regeling sneller en wordt het aldus beter nageleefd. 

Bemiddeling is vrijwillig 

Onder het toeziend oog zoeken beide partijen naar een win-win situatie. Bemiddeling kan dus niet worden opgedrongen, de partijen moeten vrijwillig akkoord gaan om het geschil door middel van een bemiddelaar gezamelijk op te lossen. De hulp van een onafhankelijke bemiddelaar inschakelen kan steeds raadzaam zijn om de communicatie binnen de scheiding vlot te laten verlopen. 

Hoe kan Jureca helpen?

Bij Jureca start elke bemiddelingssessie met een 360° gesprek over de echtscheiding. Hier krijgen de koppels een informatiegesprek van 90 minuten waarin uitgelegd wordt wat er bij een scheiding allemaal geregeld moet worden, wat hun rechten en plichten zijn, enz. Het wettelijk echtscheidingskader wordt haarfijn uitgelegd, inclusief de fiscale implicaties. 

Na dit inleidend bemiddelendgesprek beslissen jullie zelf om over te gaan tot een online scheiding of toch kiezen voor extra begeleiding aan de hand van een extra bemiddelingsessie. 

 

Inbegrepen

Niet inbegrepen

Hulp nodig?

Een team van experten staat voor u klaar.
info@jureca.be

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Vlamingen.

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Vlamingen.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.