Heb je een advocaat nodig? 

Wij helpen jou graag verder. 

  • Gratis intake gesprek
  • Analyse van jouw situatie
  • Vaste en gunstige tarieven
  • Platform van 70 gespecialiseerde advocaten
Meer info over online juridisch advies

Leveringsproblemen bij aannemingswerken: wat zijn mijn rechten?

Wat zijn mijn rechten?

Als opdrachtgever heb je tijdens het verbouwen recht op een levering en plaatsing conform de regels van de kunst, waarbij de leverancier/aannemer ook alle technische normen dient te respecteren.

De aannemer/leverancier heeft ook een informatieplicht naar u toe als opdrachtgever/particulier, om tijdig aan te geven wanneer zich bepaalde problemen (zouden) stellen met de uitvoering van de opdracht.

Indien aannemingswerken toch al geheel of gedeeltelijk zijn opgeleverd, bent U niet verplicht de huidige werken/levering te accepteren. Indien uw aannemer een fout beging, dient u evenmin daarvan de kosten te dragen.

Wat nu?

Het is belangrijk een duidelijke (en juridisch correcte) ingebrekestelling te sturen, waarbij u eventueel een (proportioneel) deel van het verschuldigde bedrag kan inhouden tot een en ander is opgelost.

Eventueel kan u op eigen initiatief een andere expert, met beperkte opdracht, de plaatsing en mogelijke opties tot herstel laten bekijken ter onderbouwing van uw klacht.

In essentie bestaan uw opties eruit om vervolgens te streven naar een oplossing in overleg met plaatsing/herstel cf. de regels van de kunst, of een financiële compensatie (in der minne of via inhouding op de factuur).

Wat u dan best doet qua verdere begeleiding is het laten opstellen van een correcte ingebrekestelling, na korte analyse van uw documentatie, zoals een aannemingsovereenkomst, door een gespecialiseerde advocaat.

Oplossing door Jureca

Zit je na het lezen van dit artikel toch nog met verdere vragen en heb je dus verder nood aan gespecialiseerd juridisch advies? Bestel hier snel en eenvoudig het Juridisch Advies aan een vaste tarief.

Of toch eerder nood aan een persoonlijke afspraak bij een gespecialiseerde advocaat bij jou in de buurt? Vul dan hier ons formulier in en wij gaan gratis voor jou op zoek naar de juiste lokale specialist voor het inplannen van een afspraak aan zijn/haar uurtarief.

Meer artikels over het onderwerp van Eigendom kan je ook via deze weg eenvoudig en helemaal online terugvinden.