Heb je een advocaat nodig? 

Wij helpen jou graag verder. 

  • Gratis intake gesprek
  • Analyse van jouw situatie
  • Vaste en gunstige tarieven
  • Platform van 70 gespecialiseerde advocaten
Meer info over online juridisch advies

Schijnzelfstandigheid management vennootschap

Je hebt een managementvennootschap die als zelfstandige een contract heeft met een andere vennootschap (voor wie wordt gepresteerd) en hiervoor vergoedingen ontvangt. Degene die achter de management vennootschap zit en alle aandelen in handen heeft en tegelijkertijd als werknemer is ingeschreven in de management vennootschap zal vaak of bijna altijd worden aanzien als werknemer bij de opdrachtgever aan de management vennootschap. Wat neer komt schijnzelfstandigheid en dus strafbaar is. 

Wat zijn de gevolgen?

De gevolgen van schijnzelfstandigheid zijn vooral voor de onderneming die er gebruik van maakt. Zij zullen retroactief sociale zekerheidsbijdrage moeten betalen. 

Wat kan een advocaat doen?

Normaal krijg je na de inspectie een aangetekend schrijven van de RSZ met een bedrag dat je moet betalen wegens schijnzelfstandigheid. Een advocaat kan een gemotiveerde brief schrijven met tegenargumentatie zodat de RSZ afziet van een rechtszaak en een onderlinge regeling wenst te treffen. Hierdoor kan je minder betalen en gerechtskosten uitsparen. 

Schatting tijd advocaat

Advies of er tegenargumentatie mogelijk is: 1h
Effectief tegenargumentatie: Tussen de 20-30h

Ons advies 

Voorkomen is betere dan genezen in dit geval. Als na een eerste consultatie blijkt dat er tegenargumentatie mogelijk is dat weegt dit vaak op tegen de kost van de advocaat. 

Hoe vind ik een goede advocaat die mij kan helpen?

Via de gratis tool van Jureca kom je snel in contact met gespecialiseerde advocaten in arbeidsrecht. Plaats uw zaak op ons platform onder "arbeidsrecht" en verschillende gespecialiseerde advocaten zullen een voorstel doen of u advies geven. U kan vergelijken op basis van profiel, ervaring, reviews en prijs. Vervolgens kan u dan de advocaat kiezen met wie u in zee wilt gaan! Klik hier om te starten.