Heb je een advocaat nodig? 

Wij helpen jou graag verder. 

  • Gratis intake gesprek
  • Analyse van jouw situatie
  • Vaste en gunstige tarieven
  • Platform van 70 gespecialiseerde advocaten
Meer info over online juridisch advies

Bemiddeling bij scheiding

Scheiden is in bijna alle gevallen een onaangename gebeurtenis, die emotioneel zwaar doorweegt op de betrokkenen. Daar komt bij dat er flink wat financiële, juridische en fiscale implicaties zijn. Om daar goed mee om te gaan dien je over de juiste informatie te beschikken, waar je dan rationele beslissingen over moet nemen. Eenvoudiger gezegd dan gedaan als je je middenin een emotionele rollercoaster bevindt… 

Bemiddeling bij scheiding kan hier een uitkomst bieden. Hierbij gaat een onafhankelijke derde pogen het gesprek op gang te brengen en te modereren. Op die manier kan je samen tot een akkoord komen en kan een vechtscheiding vermeden worden.

Het is de bedoeling dat bij bemiddeling bij scheiding er uiteindelijk een bemiddelingsakkoord op papier gezet wordt, dat dan wordt ondertekend door beide partners.

Let wel: deze vorm van bemiddeling is erop gericht om de scheidingsprocedure op een faire en rationele manier door te komen, niet om te pogen om de relatie te redden. Als het relatiebemiddeling is wat je wil, lees je hier hoe je relatiebemiddeling kan aanpakken.