Heb je een advocaat nodig? 

Wij helpen jou graag verder. 

  • Gratis intake gesprek
  • Analyse van jouw situatie
  • Vaste en gunstige tarieven
  • Platform van 70 gespecialiseerde advocaten
Meer info over online juridisch advies

Een beslissing van de algemene vergadering aanvechten

Zo een beslissing kan enkel worden aangevochten door een dagvaarding voor de vrederechter.

Je hebt vier maanden te tijd om die beslissing aan te vechten. Wees er dus op tijd want voor je het weet is deze termijn verstreken en is de beslissing onherroepelijk! Vandaar dat je dus best je stem laat gelden op een algemene vergadering. Wil je graag bijstand hebben van een deskundige op de algemene vergadering? Geen probleem, bij Jureca kan je eenvoudig bijstand aanvragen. Kan je zelf niet aanwezig zijn? Ook geen probleem, bij Jureca kan je je laten vertegenwoordigen door middel van een volmacht.

Via een dagvaarding wordt de tegenpartij officieel opgeroepen voor de rechter en vermeld je wat je van de tegenpartij eist. In dit geval vecht je de beslissing van de algemene vergadering aan. Beschrijf dus wat de beslissing is, waarom je deze aanvecht en wat je wilt bereiken, in de dagvaarding. De dagvaarding moet betekend worden door de gerechtsdeurwaarder. Dit is de officiele start van de gerechtelijke procedure. 

Nadien volgt een inleidende zitting. Als beide partijen aanwezig zijn wordt de zaak uiteengezet en worden eventuele bewijsstukken voorgelegd. Als de zaak niet te complex is, wordt de zaak al behandeld op de inleidende zitting zelf. Nadien volgt de dwingende uitspraak van de rechter. Hierbij is het conflict dan eindelijk afgelopen. Maar een rechtsproces kan natuurlijk duur oplopen (de verliezende partij draagt de gerechtskosten) en lang aanslepen. Bovendien wordt een oplossing door de rechter opgelegd en is er veelal sprake van een verliezende en winnende partij. Je kan dus niet zelf meebeslissen over de oplossing. 

Vandaar dat een dagvaarding pas een laatste stap is in het zoeken naar een oplossing voor jouw conflict. Indien je toch niet anders kan dan een gerechtelijke procedure te starten, laat je je beter bijstaan door een specialist. Een advocaat staat je bij of vertegenwoordigt je tijdens de inleidende zitting en de rest van het proces. De advocaat heeft kennis van zaken en kan je helpen in lastige of ingewikkelde situaties. 

Bij Jureca kan je snel en eenvoudig advies inwinnen of actie ondernemen om de beslissing van de algemene vergadering aan te vechten. Blijf niet bij de pakken zitten en onderneem actie! 

Hopelijk wordt je conflict zo spoedig mogelijk opgelost!