Heb je een advocaat nodig? 

Wij helpen jou graag verder. 

  • Gratis intake gesprek
  • Analyse van jouw situatie
  • Vaste en gunstige tarieven
  • Platform van 70 gespecialiseerde advocaten
Meer info over online juridisch advies

Overdracht huurwoning

Kan je een huurovereenkomst overdragen?

Hier gelden twee principes:

  1. Als de woning die je huurt, niet je hoofdverblijfplaats is kan je de huurovereenkomst niet overdragen aan een andere persoon die de woning zou gebruiken als zijn hoofdverblijfplaats.
  2. Ook als de woning die je huurt wel je hoofdverblijfplaats is, kan je de huurovereenkomst niet overdragen aan iemand anders, behalve als de verhuurder deze overdracht vooraf en schriftelijk toelaat. In dit geval, in tegenstelling met wat normaal gebeurt bij overdracht van een huurovereenkomst, ben je niet verplicht om de verplichtingen voor de nieuwe huurder na te komen, behalve indien het document waarin de verhuurder zijn toestemming verleent, voor de overdracht bepaalt dat hij verantwoordelijk blijft voor de nieuwe huurder, bijvoorbeeld wanneer die laatste de huurprijs niet zou betalen. Draag je toch de huurovereenkomst in strijd met dit verbod, dan ben je wel verantwoordelijk voor de gevolgen die eruit voortvloeien en dan loop je het risico onder meer schadevergoeding en interesten te moeten betalen aan de overnemer (d.w.z. de nieuwe huurder) en aan de verhuurder, die door deze onregelmatigheid nadeel geleden zouden hebben.

Laat je zeker bijstaan door een professional wanneer je gaat huren. Een advocaat kan jou adviseren zodat je geschillen met de verhuurder kunt vermijden. Leg hier een gespecialiseerde advocaat zonder verplichtingen jouw vragen of problemen voor.