Heb je een advocaat nodig? 

Wij helpen jou graag verder. 

  • Gratis intake gesprek
  • Analyse van jouw situatie
  • Vaste en gunstige tarieven
  • Platform van 70 gespecialiseerde advocaten
Meer info over online juridisch advies

Aanpassing arbeidsovereenkomst

Kan uw baas uw functie zomaar verlagen of u minder betalen?

Of uw werkgever uw functie kan wijzigen en uw bedrijfswagen kan wegnemen, hangt af van uw arbeidsovereenkomst en wat daarin is afgesproken. Als het gaat over een eenzijdige wijziging van een essentieel bestanddeel van de arbeidsovereenkomst dan hoeft u daar niet mee akkoord te gaan. Dit wil zeggen dat u werkgever niet zomaar kan beslissen uw functie te veranderen of u minder te betalen. 

De wijziging kan aanzien worden als een verbreking van het arbeidscontract, wat neer komt op een ontslag.

Als u niet akkoord gaat met het voorstel van uw werkgever dient u dus schriftelijk (per e-mail of per brief) zo snel mogelijk te reageren door aan te geven over welke wijziging het gaat en dat het om een wijziging van een essentiële arbeidsvoorwaarde gaat. U weigert deze wijziging te aanvaarden en u stelt de werkgever in gebreke om u in uw oude functie te herstellen anders behoudt u zich het recht voor om andere middelen te nemen zoals gerechtelijke ontbinding of impliciet ontslag, maar deze oplossing kan gevaarlijk zijn.

Ben je op zoek naar een gespecialiseerde arbeids advocaat om u advies te verlenen of bij te staan in de procedure? Via Jureca vind je in een mum van tijd de beste advocaat.