Heb je een advocaat nodig? 

Wij helpen jou graag verder. 

  • Gratis intake gesprek
  • Analyse van jouw situatie
  • Vaste en gunstige tarieven
  • Platform van 70 gespecialiseerde advocaten
Meer info over online juridisch advies

Wat als je een blaastest weigert?

Wat als je een blaastest weigert?

Indien je een blaastest weigert zal er een dokter ter plaatse moeten komen die uw bloed trekt. Als u ook deze bloedtest weigert moet er een onderzoeksrechter ter plaatse komen.  

We raden dit zeker af omdat het u geld zal kosten en niets zal opleveren. De dokter moet u zelf betalen. De onderzoeksrechter schrijft dan een bevel om uw fysiek te mogen aan te raken en onder dwang bloed te trekken.

Dit proces duurt ongeveer 3 uur. Je kan de test zo wat uitstellen, maar de kosten zijn dusdanig hoog dat je er beter niet aan begint. Finaal wegen ze niet op tegen de boete die je ontvangt als positief blaast.

Bereken nu de boete van rijden onder invloed of ontvang met de hulp van Jureca gratis advies over wat de juridische gevolgen zijn van je overtreding. Stel dat verdediging in de rechtbank nodig is, staat Jureca ook voor je klaar. Wij werken samen met advocaten gespecialiseerd in verkeersrecht verspreid over België. Zelfs verdediging in de rechtbank is kosteloos voor je indien je beschikt over rechtsbijstand. Zoniet krijg je op voorhand een transparante en vaste prijs.