Heb je een advocaat nodig?

Wij helpen jou graag verder. 

  • Vind een advocaat
  • Analyse van jouw situatie
  • Vaste en gunstige tarieven
  • Platform van 70 gespecialiseerde advocaten
Meer info over online juridisch advies

Heb ik een advocaat nodig als ik positief heb geblazen?

Heb ik een advocaat nodig als ik positief heb geblazen?

Na een positieve ademtest ontvang je of een minnelijke schikking een dagvaarding of niets.

Als je een minnelijke schikking krijgt heb je in principe geen advocaat nodig, tenzij je die weigert. Als je een minnelijke schikking weigert komt er een dagvaarding.

Er zijn geen regels rond of je een minnelijke schikking krijgt of een dagvaarding. Het lokaal parket beslist dit. Ze doen dit op basis van het gerechtelijk verleden, hoeveel je gedronken had en wat de situatie is.

Bij een dagvaarding is een advocaat soms wel aangewezen. Als er weinig te betwisten valt kan je even goed zelf gaan als je tijd hebt.

Een advocaat kent wel alle procedures en waar er fouten kunnen zitten. Zij kunnen een dagvaarding aanvechten op basis van deze fouten. Zoals bijvoorbeeld een dossierfout of een verkeerd vastgestelde meeting.

Bereken nu je boete of ontvang met de hulp van Jureca gratis advies over wat de juridische gevolgen zijn van je overtreding. Stel dat verdediging in de rechtbank nodig is, staat Jureca ook voor je klaar. Wij werken samen met advocaten gespecialiseerd in verkeersrecht verspreid over België. Zelfs verdediging in de rechtbank is kosteloos voor je indien je beschikt over rechtsbijstand. Zoniet krijg je op voorhand een transparante en vaste prijs.