Sponsorovereenkomst

Een sponsoringovereenkomst is een wederzijdse overeenkomst tussen twee partijen waarbij de gesponsorde, die deel uitmaakt van een gebeurtenis waarvoor een zekere publieke belangstelling bestaat, zijn rol in de gebeurtenis koppelt met de naam van de tweede partij, de sponsor, tegen een al dan niet financiële remuneratie. 

Laatste revisie

26/05/2020

Formaten

Word & PDF

Grootte

3 – 4 pagina’s

Beoordeling


4,5 – 3 stemmen

Hoe werkt het?

Kies een document

Alle documenten zijn opgesteld door ervaren specialisten en zijn altijd conform de laatste wetgeving.

Beantwoord de vragen

Als er iets niet duidelijk is kan je steeds de hulp inroepen van onze experts.

Download document

Je kan het document rechtstreeks in word of pdf downloaden. We sturen ook een kopie via email.

Wat is een Sponsorovereenkomst?

Een sponsoringovereenkomst is een wederzijdse overeenkomst tussen twee partijen waarbij de gesponsorde, die deel uitmaakt van een gebeurtenis waarvoor een zekere publieke belangstelling bestaat, zijn rol in de gebeurtenis koppelt met de naam van de tweede partij, de sponsor, tegen een al dan niet financiële remuneratie. 

 

Wanneer kan een sponsorovereenkomst gebruiken?

 

Er gelden geen specifieke vereisten omtrents sponsorovereenkomsten en deze zijn derhalve vormvrij. Er bestaat geen specifiek wetgevend kader voor sport-sponsorovereenkomsten, ook voor sponsorovereenkomsten in het algemeen bestaat dit niet. Hierdoor is het standaard burgerlijk recht en/of handelsrecht van toepassing bij overeenkomsten met betrekking tot sponsoring. Er moeten echter altijd veel zaken tussen sponsor en gesponsorde geregeld worden, waardoor het dan ook aan te raden valt dit te doen door middel van een schriftelijke overeenkomst, een sponsorovereenkomst.

 

Waar dien je zeker op te letten?

 

De sponsorovereenkomst kan in eerste instantie beschouwd worden als een wederkerige overeenkomst. Dit is compleet verschillend is van het mecenaat, waarbij een partij een bijdrage levert zonder enige vorm van tegenprestatie. Een sponsoroveenkomst betekent concreet dat beide partijen een verbintenis afsluiten tegenover de andere partij. Zo kan de sponsor zich er bijvoorbeeld toe verbinden een financiële vergoeding te betalen of om een infrastructuur ter gebruik te stellen, terwijl de gesponsorde zich dan weer verbindt naamsbekendheid voor de sponsor te creëren.

De sponsorovereenkomst bindt enkel de twee partijen en geen derden, zoals leden of vrijwilligers. Indien leden of vrijwilligers van een partij bepaalde afspraken uit de overeenkomst moeten volgen moet dit in de onderlinge overeenkomst tussen die partij en de leden of vrijwilligers geregeld worden.

 

Hoe het model bewerken?

 

Je vult ons formulier in. Het document wordt naargelang jouw antwoorden per sectie opgemaakt. Aan het einde kan je het in Word en/of PDF formaat downloaden en ontvangen. Je kan het later steeds bewerken en onbeperkt opnieuw gebruiken. 

 

Andere relevante documenten die jou misschien interesseren

  • Dienstverleningsovereenkomst
  • Vrijwilligersovereenkomst
  • Mecenaat

 


Waarom kiezen voor Jureca voor jouw documenten

  • Gemakkelijk en juridisch juiste documenten
  • Geen verassingen of te dure facturen.
  • Geen verassingen of te dure facturen.

Vragen? Stel ze hier

Andere namen

Sponsorcontract, sponsorschap

Land

België (Nederlands)