Probleem
Oplossing
Specialist
Bestel
 
 
 
 

Bemiddeling binnen mede-eigendom

€250.00

Bemiddeling binnen mede-eigendom
  • Opgesteld door juridische experten
  • Vandaag besteld, morgen eerste contact
  • Niet geleverd, geld terug!

Korte beschrijving

Comminicatie is erg belangrijk. Zeker in een conflict moet je toch trachten om de goede communicatie tussen alle partijen in stand te houden. Voordat je juridische stappen onderneemt kan je natuurlijk ook zelf de zaak proberen uitpraten tussen de partijen. Praat rustig, luister naar elkaar en heb begrip voor ieders standpunt. Nochtans is dit niet altijd eenvoudig. Discussies kunnen snel oververhit raken waardoor de communicatie niet soepel meer kan verlopen. Hierbij kan een onafhankelijke gesprekspartner helpen.

Details

Een bemiddelaar, die hiervoor speciaal is opgeleid en erkend, zal het gesprek leiden om de conflictspartijen te begeleiden naar een gezamenlijk akkoord. Een oplossing voor het conflict wordt dus niét opgelegd door de bemiddelaar (zoals de rechter dit doet in een proces). In tegendeel, het dialoog zal onder begeleiding van de bemiddelaar bijdragen tot een lange termijn oplossing, aanvaardbaar voor alle partijen.  

Bemiddeling gebeurt aldus buiten het gerecht. Het is een geschiloplossing waarbij een onafhankelijke en onpartijdige derde persoon, de bemiddelaar, het gesprek begeleidt om de partijen tot een akkoord te doen komen. Zonder tussenkomst van de rechtbank zullen de partijen zélf een oplossing zoeken worden die voor iedereen billijk is. Hierdoor wordt bemiddeling vaak als een “betere” oplossing gezien voor een conflict. De oplossing wordt namelijk niet opgedrongen maar door de partijen zelf naar voren gelegd, hierdoor accepteren de partijen de regeling sneller en wordt het aldus beter nageleefd. 

Onder het toeziend oog zoeken de verschillende conflictspartijen naar een win-win situatie. Bemiddeling kan dus niet worden opgedrongen, alle partijen moeten vrijwillig akkoord gaan om het geschil door middel van een bemiddelaar gezamelijk op te lossen. De hulp van een onafhankelijke bemiddelaar inschakelen kan steeds raadzaam zijn om de communicatie binnen de onderhandelingen vlot te laten verlopen. 

Bij Jureca kan je in een handomdraai een bemiddelaar raadplegen. Aan een vaste prijs word je geholpen door een bemiddelaar die je gesprek in goede banen leidt om samen een oplossing te vinden voor het conflict. 

Inbegrepen

  • Beëindig je conflict met behulp van een bemiddelaar
  • Antwoorden en advies. De deskundige zal de beste opties aanraden, op basis van hun ervaring in soortgelijke zaken.
  • Privacy. Alles wat u bespreekt langs de telefoon met de advocaat of jurist is vertrouwelijk. Immers is de advocaat gebonden door het beroepsgeheim.
  • Een advocaat kan het advies weigeren om deontologische redenen. In dit geval krijgt u de prijs voor het product terugbetaald en wordt door Jureca een andere oplossing gezocht.

Niet inbegrepen

  • Het nalezen van documenten. Kies een van onze andere oplossingen als je eerder op zoek bent naar een advocaat die het papierwerk kan nalezen.
  • Extra werk of vragen voor de advocaat of jurist nadat je de het geschreven advies hebt ontvangen. De meeste mensen krijgen alle antwoorden op hun vragen in het schriftelijke advies, al is het uiteraard mogelijk dat je bijkomende vragen zal hebben op basis

Veelgestelde vragen

Je kan bij Jureca terecht voor al jouw juridische vragen. We werken samen met specialisten in alle domeinen die op elke vraag een goed en volledig advies kunnen geven.
Het is aan de advocaat om op basis van jouw vraag een duidelijk en compleet advies te formuleren of, indien nodig, met jou contact op te nemen om nog een aantal bijkomstige vragen te stellen.
Jureca organiseert al haar advocaten per regio, specialisatie en prijs zodat jij zelf eenvoudig jouw specialist kan kiezen! Geen idee? Dan zetten we je graag op weg met de ‘Jureca Specialist’ waarvan wij weten dat hij sterk is in de specialisatie en jou snel kan helpen met jouw vraag.
Oei! Dit zal normaal nooit het geval zijn, we doen er namelijk alles aan om jouw vraag binnen de voorgestelde termijn te laten beantwoorden. Indien dit toch niet het geval zou zijn, heb je de mogelijkheid om een andere advocaat te contacteren of kunnen storten we jouw geld onmiddellijk terug! Tot op vandaag hebben we nog niet één klacht ontvangen betreffende het geleverde advies!
De specialist zal steeds antwoorden in eigen naam, waardoor je hem snel kan bereiken indien je graag een verdere opvolging had gewenst! Het staat jou volledig vrij om dit met hem op te nemen of via Jureca op zoek te gaan naar een andere oplossing.
Uiteraard. Indien je als ondernemer bij het invullen van je vraag je BTW-nummer invult sturen we samen met het advies ook de factuur mee.
Hulp nodig?

Een team van experten staat voor u klaar.
info@jureca.be

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Vlamingen.

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Vlamingen.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.