Probleem
Oplossing
Specialist
Bestel
 
 
 
 

Dagvaarding voor de vrederechter

€250.00

Dagvaarding voor de vrederechter
  • Opgesteld door juridische experten
  • Vandaag besteld, morgen eerste contact
  • Niet geleverd, geld terug!

Korte beschrijving

Als geen minnelijke schikking of verzoening voor de vrederechter mogelijk is, is een burgerlijk proces starten je laatste redmiddel. Heb je je conflict nog steeds niet minnelijk kunnen oplossen en wil je toch je gelijk behalen? Doet je tegenpartij ambetant en wilt hij of zij maar niet toegeven? Start dan een dagvaarding voor de vrederechter om je conflicten door een rechter te laten beslechten.

Details

Via een dagvaarding wordt de tegenpartij officieel opgeroepen voor de rechter en vermeld je wat je van de tegenpartij eist. De dagvaarding moet betekend worden door de gerechtsdeurwaarder. Dit is de officiele start van een gerechtelijke procedure. 

Nadien volgt een inleidende zitting. Als beide partijen aanwezig zijn wordt de zaak uiteengezet en worden eventuele bewijsstukken voorgelegd. Als de zaak niet te complex is, wordt de zaak al behandeld op de inleidende zitting zelf. Nadien volgt de dwingende uitspraak van de rechter. Hierbij is het conflict dan eindelijk afgelopen. Maar een rechtsproces kan natuurlijk duur oplopen (de verliezende partij draagt de gerechtskosten) en lang aanslepen. Bovendien wordt een oplossing door de rechter opgelegd en is er veelal sprake van een verliezende en winnende partij. Je kan dus niet zelf meebeslissen over de oplossing. 

Vandaar dat een dagvaarding pas een laatste stap is in het zoeken naar een oplossing voor jouw conflict. Indien je toch niet anders kan dan een gerechtelijke procedure te starten, laat je je best begeleiden door een specialist, zodat je zeker kan zijn dat jouw rechten goed vertegenwoordigd worden voor de vrederechter.  Een advocaat staat je bij of vertegenwoordigt je tijdens de inleidende zitting en de rest van het proces. De advocaat heeft kennis van zaken en kan je steeds helpen in lastige of ingewikkelde situaties. 

Bij Jureca kan je ervaren advocaten raadplegen aan een vaste prijs, om advies en/of bijstand te verlenen. Laat je bijstaan door een gespecialiseerde advocaat of jurist om zo sterker in je schoenen te proberen staan. 

Hopelijk wordt je conflict zo spoedig mogelijk opgelost! 

 

 

Inbegrepen

  • Beëindig je conflict voor de vrederechter en laat je bijstaan door jouw advocaat naar keuze.
  • Antwoorden en advies. De advocaat zal de beste opties aanraden, op basis van hun ervaring in soortgelijke zaken.
  • Privacy. Alles wat u bespreekt langs de telefoon met de advocaat of jurist is vertrouwelijk. Immers is de advocaat gebonden door het beroepsgeheim.
  • Extra werk of vragen voor de advocaat of jurist nadat je de het geschreven advies hebt ontvangen. De meeste mensen krijgen alle antwoorden op hun vragen in het schriftelijke advies, al is het uiteraard mogelijk dat je bijkomende vragen zal hebben op basis
  • Een advocaat kan het advies weigeren om deontologische redenen. In dit geval krijgt u de prijs voor het product terugbetaald en wordt door Jureca een andere oplossing gezocht.

Niet inbegrepen

  • Het nalezen van documenten. Kies een van onze andere oplossingen als je eerder op zoek bent naar een advocaat die het papierwerk kan nalezen.

Veelgestelde vragen

Je kan bij Jureca terecht voor al jouw juridische vragen. We werken samen met specialisten in alle domeinen die op elke vraag een goed en volledig advies kunnen geven.
Het is aan de advocaat om op basis van jouw vraag een duidelijk en compleet advies te formuleren of, indien nodig, met jou contact op te nemen om nog een aantal bijkomstige vragen te stellen.
Jureca organiseert al haar advocaten per regio, specialisatie en prijs zodat jij zelf eenvoudig jouw specialist kan kiezen! Geen idee? Dan zetten we je graag op weg met de ‘Jureca Specialist’ waarvan wij weten dat hij sterk is in de specialisatie en jou snel kan helpen met jouw vraag.
Oei! Dit zal normaal nooit het geval zijn, we doen er namelijk alles aan om jouw vraag binnen de voorgestelde termijn te laten beantwoorden. Indien dit toch niet het geval zou zijn, heb je de mogelijkheid om een andere advocaat te contacteren of kunnen storten we jouw geld onmiddellijk terug! Tot op vandaag hebben we nog niet één klacht ontvangen betreffende het geleverde advies!
De specialist zal steeds antwoorden in eigen naam, waardoor je hem snel kan bereiken indien je graag een verdere opvolging had gewenst! Het staat jou volledig vrij om dit met hem op te nemen of via Jureca op zoek te gaan naar een andere oplossing.
Uiteraard. Indien je als ondernemer bij het invullen van je vraag je BTW-nummer invult sturen we samen met het advies ook de factuur mee.
Hulp nodig?

Een team van experten staat voor u klaar.
info@jureca.be

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Vlamingen.

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Vlamingen.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.