Probleem
Oplossing
Specialist
Bestel
 
 
 
 

Vennootschapsvorm template pakket van nieuwe wetgeving voor Maatschappen.

€99.00

Vennootschapsvorm template pakket van nieuwe wetgeving voor Maatschappen.
  • Opgesteld door juridische experten
  • Vandaag besteld, morgen eerste contact
  • Niet geleverd, geld terug!

Korte beschrijving

Een pakket dat alle standaardstatuten bevat zodat je bedrijfsvorm juridisch in orde is met de nieuwe wetgeving.

Details

Start je net met een zaak of wil je weten wat er nu moet gebeuren me de nieuwe wetgeving? Nu de nieuwe statuten verplicht zijn moeten alle nieuwe en bestaande ondernemingen een van de gewijzigde bedrijfsvormen aannemen. Jureca biedt je daarom een template pakket aan met alle standaardstatuten waar je, naargelang nodig, dan nog wijzigingen in kan aanbrengen.

Ons pakket geeft je alle juridische documenten en ondersteuning die je nodig hebt om jouw onderneming juridisch in orde te brengen. De documenten werden opgesteld door experts met veel ervaring. Zij verstaan je situatie & problematiek als geen ander en kunnen goed de balans vinden tussen:

  • Kostprijs van de documenten
  • Wettelijke verplichtingen
  • Jouw eigen voorwaarden

Kortom alles dat je nodig hebt om aan de wetgeving te voldoen. 
Ben je toch eerder op zoek naar een totaalpakket waar alles voor je gedaan wordt?
Bij ons pakket vennootschapsvorm op maat neemt een jurist contact met je op en past deze alle statuten aan op maat van je bedrijf.

 

FAQ

Is het aanpassen van de statuten verplicht?

Ja de nieuwe statuten zijn verplicht. Voor nieuwe ondernemingen gaat deze nieuwe regelgeving in vanaf 1 mei 2019. Reeds bestaande ondernemingen hebben 4 jaar de tijd beginnend 1 januari 2020 om hun statuut aan te passen. De onderneming kan naar de meest conforme vorm aangepast worden. Dit is misschien minder interessant afhankelijk van geplande toekomstige ontwikkeling.

Wat zijn de boetes indien ik ze niet aanpas?

Mogelijke boetes die u kan ontvangen worden bepaald door het Wetboek van economisch recht (WER). En meer specifiek met betrekking tot het niet of onvolledig inschrijven bij de KBO, het UBO-register in geval van een maatschap.

Wat zijn de mogelijke juridische gevolgen als ik ze niet aanpas?

Zoals reeds vermeld hangt er mogelijks een boete boven je hoofd. Verder kan de onderneming naar de meest conforme vorm aangepast worden. Dit is misschien minder interessant afhankelijk van geplande toekomstige ontwikkeling.

Wanneer heb ik nieuwe statuten op maat nodig?

Voor de meeste bedrijven zijn standaardstatuten voldoende. Je kan op basis van ons template pakket zelf de nodige clausules veranderen en deze doorgeven aan het staatsblad. Dit is een goede oplossing voor zelfstandigen, vzw's en kleine bedrijven. Indien je speciale bepalingen hebt in je statuten of als je en groter bedrijf bent met verschillende stakeholders, dan laat je de statuten best op maat nalezen en nakijken. Een van onze juristen neemt dan contact met je op en past alles aan op maat van je bedrijf. Zo ben je 100% zeker dat je geen juridische fouten begaat.

Welke manieren bestaan er om mijn statuten aan te passen?

Bij ons kan je altijd terecht om dit te doen. Wij werken op basis van een template pakket. In de meeste gevallen zijn standaardstatuten alles dat je nodig hebt. Dan hoef je deze slechts in te vullen en door te sturen naar het staatsblad. Indien dit niet het geval is, dan kan je ook nog steeds opteren voor onze vennootschapsvorm op maat. Dan word je gecontacteerd door een jurist die de statuten aanpast op maat van je bedrijf.
Je kan ook steeds zelf op basis van de wetgeving proberen jouw statuten aan te passen of aan te maken. 
Een tussenpersoon zoals een notaris of boekhouder kan ook altijd aangesproken worden hiervoor, zij contacteren dan weer juridische experts uit hun eigen netwerk. 
Tot slot kan je ook rechtstreeks een specialist jouw statuten laten nakijken en deze laten aanpassen of aanmaken.
Uiteraard is het afhankelijk van de bedrijfsvorm mogelijk dat je hierna nog naar een notaris moet gaan.

Moet ik naar de notaris gaan om mijn statuten te laten aanpassen?

Afhankelijk van welk statuut je aanvraagt is dit inderdaad nodig. Bij een maatschap is een notariële akte niet nodig maar bij een CV, BV of NV moet steeds voor een notariële akte gezorgd worden.

Waar kan ik meer informatie vinden over de nieuwe vennootschapswet? 

Indien je nog steeds met vragen zit kan je ons steeds contacteren, we helpen je graag verder. Ook bij XeriusLiantis en SBB, zij leggen alles ook uit in een duidelijke video, kan je terecht voor meer info of steun.

 

Inbegrepen

Niet inbegrepen

Hulp nodig?

Een team van experten staat voor u klaar.
info@jureca.be

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Vlamingen.

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Vlamingen.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.