Probleem
Oplossing
Specialist
Bestel
 
 
 
 

Software licentieovereenkomst

€325.00

Software licentieovereenkomst
 • Opgesteld door juridische experten
 • Vandaag besteld, morgen eerste contact
 • Niet geleverd, geld terug!

Korte beschrijving

Met de software licentieovereenkomst geeft de licentiehouder toestemming aan de licentienemer om bijvoorbeeld zijn software te gebruiken. In een software licentieovereenkomst leggen licentiegever en licentienemer de afspraken af die zij samen maken.

Details

Als je ergens het intellectueel eigendom over hebt, mag een ander niet zomaar gebruik maken van hetgeen waar je het intellectueel eigendom over hebt. Met een licentieovereenkomst geeft je toestemming, zodat de die ander het wel kan gebruiken. Daarbij moet je duidelijk de belangrijkste afspraken op papier zetten om latere discussies over onduidelijkheden te voorkomen. Een software licentieovereenkomst is een aangepaste licentieovereenkomst - met extra clausules specifiek voor IT. 

Wat is jouw voordeel?

Als er discussie is, hebt u een getekend document om op terug te vallen. Bij software licentieovereenkomsten is het zeker van belang om vast te leggen hoe de betalingen dienen te gebeuren, wat er op het eind van de overeenkomst gebeurt …

Wat houdt de overeenkomst in?

Met de licentieovereenkomst geeft de licentiehouder toestemming aan de licentienemer om bijvoorbeeld zijn kennis of werk te gebruiken. In een licentieovereenkomst leggen licentiegever en licentienemer de afspraken af die zij samen maken. In een licentieovereenkomst leg je bijvoorbeeld vast:

 1. of een licentie exclusief of niet-exclusief gegeven wordt;
 2. hoe lang de licentie gegeven wordt;
 3. welke vergoeding de licentienemer betaalt aan de licentiegever.

Hoe werkt het?

 1. Geef wat meer informatie over de licentie.
 2. Je betaald online. Dit kan snel en eenvoudig via overschrijving, Bancontact of kredietkaart.
 3. De advocaat of jurist contacteert jou voor het inleidende gesprek.
 4. Hierna ontvang je de licentieovereenkomst binnen de 2 werkdagen. 

Inbegrepen

 • Inleidend telefonisch gesprek van 15 minuten
 • Opmaken van de software licentieovereenkomst

Niet inbegrepen

 • Consignatieovereenkomst
 • Franchise/handelsagentuur
 • Bemiddeling bij beëindiging

Veelgestelde vragen

Je kan bij Jureca terecht voor al jouw juridische vragen. We werken samen met specialisten in alle domeinen die op elke vraag een goed en volledig advies kunnen geven.
Het is aan de advocaat om op basis van jouw vraag een duidelijk en compleet advies te formuleren of, indien nodig, met jou contact op te nemen om nog een aantal bijkomstige vragen te stellen.
Jureca organiseert al haar advocaten per regio, specialisatie en prijs zodat jij zelf eenvoudig jouw specialist kan kiezen! Geen idee? Dan zetten we je graag op weg met de ‘Jureca Specialist’ waarvan wij weten dat hij sterk is in de specialisatie en jou snel kan helpen met jouw vraag.
Oei! Dit zal normaal nooit het geval zijn, we doen er namelijk alles aan om jouw vraag binnen de voorgestelde termijn te laten beantwoorden. Indien dit toch niet het geval zou zijn, heb je de mogelijkheid om een andere advocaat te contacteren of kunnen storten we jouw geld onmiddellijk terug! Tot op vandaag hebben we nog niet één klacht ontvangen betreffende het geleverde advies!
De specialist zal steeds antwoorden in eigen naam, waardoor je hem snel kan bereiken indien je graag een verdere opvolging had gewenst! Het staat jou volledig vrij om dit met hem op te nemen of via Jureca op zoek te gaan naar een andere oplossing.
Uiteraard. Indien je als ondernemer bij het invullen van je vraag je BTW-nummer invult sturen we samen met het advies ook de factuur mee.
Hulp nodig?

Een team van experten staat voor u klaar.
info@jureca.be

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Vlamingen.

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Vlamingen.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.