Probleem
Oplossing
Specialist
Bestel
 
 
 
 

Auteurscontract

€363.00

Auteurscontract
 • Opgesteld door juridische experten
 • Vandaag besteld, morgen eerste contact
 • Niet geleverd, geld terug!

Korte beschrijving

In een auteurscontract kunnen auteursrechten worden overgedragen of in gebruik worden gegeven aan derden. Hierbij leggen beide partijen alle afspraken concreet en schriftelijk vast.

Details

Als je ergens het auteursrecht over hebt, mag een ander niet zomaar gebruik maken van hetgeen waar je het intellectueel eigendom over hebt. Met een auteurscontract geef je de toestemming, zodat de ander deze rechten wel kan gebruiken of zelfs overnemen. Daarbij moet je duidelijk de belangrijkste afspraken op papier zetten om latere discussies of onduidelijkheden te voorkomen. 

Wat is jouw voordeel?

Als er discussie is, hebt u een getekend document om op terug te vallen. Bij auteurscontracten is het zeker van belang om vast te leggen hoe de betalingen dienen te gebeuren, wat er op het eind van de overeenkomst gebeurt, wat de rechten en plichten zijn van de partijen, …

Wat houdt de overeenkomst in?

Met het auteurscontract geeft de auteur toestemming aan de andere partij om bijvoorbeeld zijn kennis of werk te gebruiken of geheel over te nemen. In een auteurscontract leggen beide partijen de afspraken af die zij samen maken. In een auteurscontract leg je bijvoorbeeld vast:

 1. of het auteursrecht exclusief of niet-exclusief gegeven wordt;
 2. hoe lang de het auteursrecht gegeven wordt;
 3. welke vergoeding de overnemer betaalt aan de auteur
 4. ...

Hoe werkt het?

 1. Geef wat meer informatie over het auteursrecht en jouw werk.
 2. Je betaalt online. Dit kan snel en eenvoudig via overschrijving, Bancontact of kredietkaart.
 3. De advocaat of jurist contacteert jou voor het inleidende gesprek.
 4. Hierna ontvang je het auteurscontract binnen de 2 werkdagen. 

Inbegrepen

 • Inleidend telefonisch gesprek van 15 minuten
 • Opmaken van het auteurscontract
 • Uw afspraken worden vastgelegd

Niet inbegrepen

 • Bemiddeling

Veelgestelde vragen

Je kan bij Jureca terecht voor al jouw juridische vragen. We werken samen met specialisten in alle domeinen die op elke vraag een goed en volledig advies kunnen geven.
Het is aan de advocaat om op basis van jouw vraag een duidelijk en compleet advies te formuleren of, indien nodig, met jou contact op te nemen om nog een aantal bijkomstige vragen te stellen.
Jureca organiseert al haar advocaten per regio, specialisatie en prijs zodat jij zelf eenvoudig jouw specialist kan kiezen! Geen idee? Dan zetten we je graag op weg met de ‘Jureca Specialist’ waarvan wij weten dat hij sterk is in de specialisatie en jou snel kan helpen met jouw vraag.
Oei! Dit zal normaal nooit het geval zijn, we doen er namelijk alles aan om jouw vraag binnen de voorgestelde termijn te laten beantwoorden. Indien dit toch niet het geval zou zijn, heb je de mogelijkheid om een andere advocaat te contacteren of kunnen storten we jouw geld onmiddellijk terug! Tot op vandaag hebben we nog niet één klacht ontvangen betreffende het geleverde advies!
De specialist zal steeds antwoorden in eigen naam, waardoor je hem snel kan bereiken indien je graag een verdere opvolging had gewenst! Het staat jou volledig vrij om dit met hem op te nemen of via Jureca op zoek te gaan naar een andere oplossing.
Uiteraard. Indien je als ondernemer bij het invullen van je vraag je BTW-nummer invult sturen we samen met het advies ook de factuur mee.
Hulp nodig?

Een team van experten staat voor u klaar.
info@jureca.be

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Vlamingen.

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Vlamingen.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.