Probleem
Oplossing
Specialist
Bestel
 
 
 
 

Registratie Beneluxmodel

€500.00

Registratie Beneluxmodel
 • Opgesteld door juridische experten
 • Vandaag besteld, morgen eerste contact
 • Niet geleverd, geld terug!

Korte beschrijving

Bescherm jouw tekening of model in de Benelux. De advocaat bekijkt jouw ontworpen tekening en/of model, kijkt of dat dit geregistreerd kan worden en zal jouw tekening/model vervolgens registreren.

Details

Voor wie is de registratie van een Beneluxmodel interessant?

 1. Webdesigner. Je ontwerpt een prachtige website en wilt natuurlijk niet dat concurrenten jouw zelf ontworpen website overnemen. Bescherm het uiterlijk van jouw design door middel van een Gemeenschaps- of Beneluxmodel. 
 2. Kledingontwerpers. Stel je bent een kledingontwerper en je hebt een nieuw stoffen patroon ontworpen. Je wil dit graag op de markt brengen, maar je bent bang dat concurrenten er snel mee zullen gaan lopen. 
 3. Kunstenaars. Stel je hebt een prachtige tekening gemaakt en je wilt hieronder een franchise bouwen. Je wilt deze tekening graag beschermen zodat jouw concurrenten er niet mee kunnen gaan lopen. 
 4. Logo’s en productverpakkingen. Bescherm jouw zelf ontworpen logo’s en/of productverpakkingen opdat concurrenten jouw ontwerpen niet overnemen. 
 5. Nog zoveel meer. Alles wat je als tekening of model ontwerpt dat je uiterlijk kan waarnemen, nieuw is en een eigen karakter heeft kan je laten beschermen bij ons. 

Welke voordelen biedt een Beneluxmodel?

 1. Jouw tekening of model is volledig beschermd in de BENELUX. Dit wil zeggen dat niemand het mag namaken of gebruiken zonder jouw toestemming. 
 2. Je verhoogt de waarde van jouw tekening en model omdat het beschermd is. 
 3. Je krijgt een vaste datum vanaf wanneer jouw bescherming begint te gelden.

Wat zijn jouw alternatieven?

 1. Als je het niet officieel laat beschermen kan je nog steeds bij misbruik dit aanvechten voor de rechtbank. Het zal dan wel een dure procedure worden waar de bewijslast bij jou ligt. Dit zal niet eenvoudig zijn omdat je geen officiële bewijsstukken hebt. 
 2. Als je het niet officiëel laat beschermen en een concurrent doet dit wel dan wordt het zeker een dure rechtszaak. 

Waarom kiezen voor Jureca?

Je krijgt bij ons transparante prijzen, zodat je op voorhand weet waar je aan toe bent. 

We werken enkel samen met specialisten, zo ben je 100% zeker van een goede bescherming. 

Wacht niet, hoe eerder je erbij bent hoe beter. 

Inbegrepen

 • Analyse van jouw tekening/model
 • Onderzoek eigen karakter en nieuwheid
 • Registratie model voor 5 jaar
 • Advies modelgerechtigde specialist
 • Binnen de Benelux

Niet inbegrepen

 • Geen garantie dat je model geregistreerd kan worden, dit zal de specialist moeten onderzoeken.

Veelgestelde vragen

Je kan bij Jureca terecht voor al jouw juridische vragen. We werken samen met specialisten in alle domeinen die op elke vraag een goed en volledig advies kunnen geven.
Het is aan de advocaat om op basis van jouw vraag een duidelijk en compleet advies te formuleren of, indien nodig, met jou contact op te nemen om nog een aantal bijkomstige vragen te stellen.
Jureca organiseert al haar advocaten per regio, specialisatie en prijs zodat jij zelf eenvoudig jouw specialist kan kiezen! Geen idee? Dan zetten we je graag op weg met de ‘Jureca Specialist’ waarvan wij weten dat hij sterk is in de specialisatie en jou snel kan helpen met jouw vraag.
Oei! Dit zal normaal nooit het geval zijn, we doen er namelijk alles aan om jouw vraag binnen de voorgestelde termijn te laten beantwoorden. Indien dit toch niet het geval zou zijn, heb je de mogelijkheid om een andere advocaat te contacteren of kunnen storten we jouw geld onmiddellijk terug! Tot op vandaag hebben we nog niet één klacht ontvangen betreffende het geleverde advies!
De specialist zal steeds antwoorden in eigen naam, waardoor je hem snel kan bereiken indien je graag een verdere opvolging had gewenst! Het staat jou volledig vrij om dit met hem op te nemen of via Jureca op zoek te gaan naar een andere oplossing.
Uiteraard. Indien je als ondernemer bij het invullen van je vraag je BTW-nummer invult sturen we samen met het advies ook de factuur mee.
Hulp nodig?

Een team van experten staat voor u klaar.
info@jureca.be

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Vlamingen.

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Vlamingen.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.