Probleem
Oplossing
Specialist
Bestel
 
 
 
 

All-in merkonderzoek EU

€595.00

All-in merkonderzoek EU
 • Opgesteld door juridische experten
 • Vandaag besteld, morgen eerste contact
 • Niet geleverd, geld terug!

Korte beschrijving

Wil je jouw merk laten registreren maar ben je niet zeker of dat er al een (vergelijkbaar) merk bestaat? Wees zeker en laat een specialist een merkonderzoek doen. Zo betaal je nooit nutteloze registratiekosten.

Details

Voor wie is een merkonderzoek interessant?

Laat je merknaam onderzoeken om kosten en teleurstellingen te vermijden. Je wilt namelijk geen (dure) merkregistratie doen indien blijkt dat het merk voordien al bestond. Dit zou alleen maar tijd- en geldverspilling zijn én je wilt natuurlijk ook geen merkinbreuk plegen. Laat dus een merkonderzoek doen voordat je een merkregistratie doet. 

Welke soorten merkonderzoeken zijn er? 

Een handelsnaamonderzoek zorgt ervoor dat je geen bestaande handelsnaam gaat gebruiken voor jouw zaak, binnen dezelfde branche en binnen dezelfde regio. Hiervoor worden de handelsregisters onderzocht om te kijken of de naam al wordt gebruikt. 

Vervolgens bestaat er het identiek merkonderzoek. Je gaat namelijk onderzoeken of je merknaam al in een databank staat geregistreerd binnen jouw gekozen regio (Benelux, Europa of wereldwijd). Zo kan aangetoond worden ofdat je merk nog beschikbaar is binnen jouw gekozen regio.

Het vergelijkbare merken onderzoek is iets ingewikkelder en uitgebreider. Binnen de gekozen regio (Benelux, Europa of wereldwijd) gaan wij na of uw merk visueel, fonetisch of conceptuele gelijkenissen vertoont met een reeds geregistreerd merk. Zo voorkomt u conflicten met eerder ingeschreven merken én kan je kijken ofdat jouw merk nog beschikbaar is. Er zijn namelijk al zoveel duizenden merken ingeschreven in de verschillende databanken dat het voor jou moeilijk kan zijn om alle merken al te kennen. Voorkom conflicten, nutteloze merkregistraties en doe een merkonderzoek. Je kan dit natuurlijk ook zelf, alleen is het erg tijdrovend en soms onduidelijk wat wel of niet een merkinbreuk is. 

Bovendien bestaan er heel wat geregistreerde merken die niet meer gebruikt worden. Een geregistreerd merk heeft namelijk een gebruiksverplichting. Een merk dat niet meer gebruikt word, kan je aldus laten schrappen en eventueel zelf registreren. Ook dit gebruiksonderzoek kunnen wij voor jou doen. 

Ten slotte bestaat er een fonetische screening. Een merknaam in België of Nederland kan een helemaal andere betekenis krijgen in Duitsland. Misschien niet altijd een goede (fontetische) betekenis. Voorkom misverstanden die je merk kunnen schaden en doe een fonetische screening. Met dit onderzoek wordt nagegaan of er mogelijke bijklanken zijn bij jouw merk in andere landen. De naam wordt in elk land door een specialist beoordeeld. Zo ben je zeker dat je (internationaal) merk overal dezelfde goede reputatie te horen krijgt. 

Waarom kiezen voor Jureca?

Je krijgt bij ons transparante prijzen, zodat je op voorhand weet waar je aan toe bent. We werken enkel samen met specialisten, zo ben je 100% zeker van een goede bescherming en grondig merkonderzoek.

Om jouw merk te onderzoeken kies je eerst een geografische regio, wij doen de rest. Je kan kiezen tussen de Benelux, Europa of internationaal. 
Dit product is een uitgebreid vergelijkbare merkonderzoek voor de gehele Europese Unie.

Inbegrepen

 • Analyse merk en aanvraag
 • 1 classificatie
 • Identiek onderzoek
 • In de gehele EU
 • Visueel onderzoek
 • Conceptueel onderzoek
 • Fonetisch onderzoek
 • Analyse handelsnamen
 • Advies over de analyse

Niet inbegrepen

Veelgestelde vragen

Je kan bij Jureca terecht voor al jouw juridische vragen. We werken samen met specialisten in alle domeinen die op elke vraag een goed en volledig advies kunnen geven.
Het is aan de advocaat om op basis van jouw vraag een duidelijk en compleet advies te formuleren of, indien nodig, met jou contact op te nemen om nog een aantal bijkomstige vragen te stellen.
Jureca organiseert al haar advocaten per regio, specialisatie en prijs zodat jij zelf eenvoudig jouw specialist kan kiezen! Geen idee? Dan zetten we je graag op weg met de ‘Jureca Specialist’ waarvan wij weten dat hij sterk is in de specialisatie en jou snel kan helpen met jouw vraag.
Oei! Dit zal normaal nooit het geval zijn, we doen er namelijk alles aan om jouw vraag binnen de voorgestelde termijn te laten beantwoorden. Indien dit toch niet het geval zou zijn, heb je de mogelijkheid om een andere advocaat te contacteren of kunnen storten we jouw geld onmiddellijk terug! Tot op vandaag hebben we nog niet één klacht ontvangen betreffende het geleverde advies!
De specialist zal steeds antwoorden in eigen naam, waardoor je hem snel kan bereiken indien je graag een verdere opvolging had gewenst! Het staat jou volledig vrij om dit met hem op te nemen of via Jureca op zoek te gaan naar een andere oplossing.
Uiteraard. Indien je als ondernemer bij het invullen van je vraag je BTW-nummer invult sturen we samen met het advies ook de factuur mee.
Hulp nodig?

Een team van experten staat voor u klaar.
info@jureca.be

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Vlamingen.

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Vlamingen.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.