Probleem
Oplossing
Specialist
Bestel
 
 
 
 

Overdracht Uniemerk

€363.00

Overdracht Uniemerk
 • Opgesteld door juridische experten
 • Levertijd: 3-5 werkdagen
 • Tevredenheidsgarantie

Korte beschrijving

Wil jij je geregistreerd Uniemerk overdragen of in licentie geven? Contacteer ons opdat een duidelijke overeenkomst opgesteld kan worden.

Lees meer

Als je jouw merk in de Europese Unie geregistreerd hebt, mag een ander niet zomaar gebruik maken van jouw merk. Met een overeenkomst tot overdracht geef je de toestemming, zodat de ander jouw merk wel kan gebruiken of zelfs kan overnemen. Hierbij moet je duidelijk de belangrijkste afspraken op papier zetten om latere discussies of onduidelijkheden te voorkomen. 

Wat is jouw voordeel?

Als er discussie is, heb je een getekend document om op terug te vallen. Bij deze overeenkomst tot overdracht of gebruik is het zeker van belang om vast te leggen hoe de betalingen dienen te gebeuren, wat er op het eind van de overeenkomst gebeurt, wat de rechten en plichten zijn van de partijen, …

Wat houdt de overeenkomst in?

Met deze overeenkomst geef je als merkhouder de toestemming om jouw merk te gebruiken of geheel over te nemen. In dit contract leggen beide partijen de afspraken af die zij samen maken. Hierin leg je bijvoorbeeld vast:

 1. of het merk exclusief of niet-exclusief gegeven wordt;
 2. hoe lang het merk in gebruik gegeven wordt;
 3. welke vergoeding de overnemer betaalt aan de merkhouder;
 4. ...

Hoe werkt het?

 1. Geef wat meer informatie over het merk en jouw merkregistratie.
 2. Je betaalt online. Dit kan snel en eenvoudig via overschrijving, Bancontact of kredietkaart.
 3. De advocaat of jurist contacteert jou voor het inleidende gesprek.
 4. Hierna ontvang je het contract binnen de 2 werkdagen. 

Inbegrepen

 • Inleidend telefonisch gesprek van 15min
 • Analyse merk en merkregistratie
 • Overeenkomst tot overdracht
 • Gericht op Uniemerk
 • Uw afspraken worden vastgelegd

Niet inbegrepen

 • Registratie Uniemerk

Veelgestelde vragen

Je kan bij Jureca terecht voor al jouw juridische vragen. We werken samen met specialisten in alle domeinen die op elke vraag een goed en volledig advies kunnen geven.
Het is aan de advocaat om op basis van jouw vraag een duidelijk en compleet advies te formuleren of, indien nodig, met jou contact op te nemen om nog een aantal bijkomstige vragen te stellen.
Jureca organiseert al haar advocaten per regio, specialisatie en prijs zodat jij zelf eenvoudig jouw specialist kan kiezen! Geen idee? Dan zetten we je graag op weg met de ‘Jureca Specialist’ waarvan wij weten dat hij sterk is in de specialisatie en jou snel kan helpen met jouw vraag.
Oei! Dit zal normaal nooit het geval zijn, we doen er namelijk alles aan om jouw vraag binnen de voorgestelde termijn te laten beantwoorden. Indien dit toch niet het geval zou zijn, heb je de mogelijkheid om een andere advocaat te contacteren of kunnen storten we jouw geld onmiddellijk terug! Tot op vandaag hebben we nog niet één klacht ontvangen betreffende het geleverde advies!
De specialist zal steeds antwoorden in eigen naam, waardoor je hem snel kan bereiken indien je graag een verdere opvolging had gewenst! Het staat jou volledig vrij om dit met hem op te nemen of via Jureca op zoek te gaan naar een andere oplossing.
Uiteraard. Indien je als ondernemer bij het invullen van je vraag je BTW-nummer invult sturen we samen met het advies ook de factuur mee.
Hulp nodig?

Een team van experten staat voor u klaar.
info@jureca.be

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Belgen

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Belgen

Verschillende manieren van betalen mogelijk.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.