Advocas.be neemt zoekadvocaat.be over en wordt het grootste juridisch matchmaking platform in Vlaanderen.

Met de overname gaat een naamswijziging gepaard, Advocas.be wordt “Jureca.be”. 

GENT, 27 juni 2017 - Hoe vindt je de juiste advocaat voor een juridisch probleem? Jureca helpt je op weg door aan de hand van enkele slimme vragen gespecialiseerde advocaten in jouw regio aan te spreken. Uiteindelijk zal elke bezoeker op het platform door vergelijking naar specialiteit, prijs en profiel de meest geschikte advocaat voor zijn of haar probleem kunnen vinden. Het digitaal platform biedt daarnaast aan advocaten de kans om zich te profileren en in contact te komen met nieuwe cliënten. Een win-winsituatie dus. Met de overname van </strong><a href="http://zoekadvocaat.be">zoekadvocaat.be</a><strong> wil Jureca het aantal advocaten op het platform verhogen zodat mensen nog sneller en beter hun juiste advocaat vinden. Omgekeerd zullen advocaten een groter publiek kunnen aanspreken.

Na een opstartfase van 2 maanden, lijkt de volgende stap voor Jureca uitbreiden en met Zoekadvocaat heeft de Gentse Sartup een heuse aanwinst te pakken. Opgericht in 2009, is Zoekadvocaat 6 jaar actief in de markt van de advocatuur en heeft zij een uitgebreide database opgebouwd in België. 

Zoekadvocaat heeft 1700 actieve advocaten, gesorteerd onder specialisatie en andere kenmerken. Door de overname vergroot Jureca het aantal beschikbare advocaten en aangeboden specialiteiten op haar platform, zodat rechtzoekenden beter geholpen worden met het vinden van de juiste advocaat. 

De domeinnaam zoekadvocaat.be zal op korte termijn verdwijnen, waarbij de gehele software en database zullen worden geïncorporeerd op www.jureca.be

“We zijn tevreden met de overname,” verteld T. Van Roy, medeoprichter van Advocas die de overname voorbereide. “We combineren de uitgebreide database van specialisatie info van zoekadvocaat met onze moderne matchmaking technologie en dynamisch team. Het vinden van een advocaat wordt nog sneller en efficiënter.”

In dezelfde lijn pakt Jureca binnenkort nog uit met een nieuwe functie. Soms is het te vroeg om direct bij een advocaat op consultatie te gaan. Via Jureca zullen advocaten een advies kunnen schrijven voor mensen met een probleem, alvorens een juridische procedure te lanceren. Dit alles snel, digitaal en transparant.

Zoekadvocaat werd opgericht door Jochen Boeykens, bekend van onder meer Tapcrowd en Engagor.