jureca accelereert advocaten

Wij trekken kwalitatieve rechtzoekenden aan. U converteert hen in lange termijn cliënten.

Jureca.be

Steeds meer cliënten zoeken juridische hulp via internet, dat blijkt uit een recent onderzoek van de Orde van Vlaamse Balies. Jureca biedt advocaten nu een kwalitatief medium om in te spelen op deze trend en zich digitaal te profileren ten opzichte van de snel groeiende massa online rechtzoekenden.

Jureca streeft naar een meer transparante juridische markt en heeft als onafhankelijk platform de missie om rechtzoekenden en advocaten efficiënter met elkaar in contact te brengen.

Als advocaat kan u gemakkelijk uw digitaal visitekaartje opmaken, uw specialiteiten aangeven en iets vertellen over uzelf. Een piekfijn ingevuld profiel springt in het oog bij onze bezoekers, van dewelke u relevante rechtsvragen ontvangt op basis van ons innovatief algoritme. Als advocaat trekt u op deze manier precies het cliënteel aan dat op zoek is naar uw specialiteiten.

Wij focussen op het moeilijkste deel

Post uw zaak vrijblijvend op Jureca

1

Krijg warme introducties

Wij introduceren u aan rechtzoekenden die een advocaat nodig hebben waardoor u kan groeien.

Kies het beste voorstel op Jureca

2

Profileer u als expert

Dankzij ons platform kan u zich publiek profileren als de expert in een rechtsmaterie.

Beoordeel het geleverde werk van uw advocaat op Jureca

3

Focus op klanten bereiken

Onze rechtzoekenden zijn op zoek naar de ideale advocaat. Dankzij uw expertise overtuigt u cliënten.

Wat vinden anderen
van jureca

Werkt vlot. Antwoord binnen 48h
Heel tevreden! Snel de juiste advocaat gevonden. Bedankt jureca!
Mooi platform! Uiterst behulpzaam en efficient!
Wij trekken gekwalificeerde rechtszoekenden aan

Wij trekken gekwalificeerde rechtzoekenden aan

U converteert hen in lange termijn cliënten.

Begin opportuniteiten te ontvangen

Veel gestelde vragen

Onze manier van werken werd zorgvuldig gekozen en voldoet geheel aan de gedragsregels van de OVB. Art. III.2.2.1 stelt dat een advocaat “aan niemand een honorarium, voorschot of enigerlei andere vergoeding mag betalen als tegenprestatie voor de introductie van een cliënt”. Voor uw aanwezigheid op ons platform betaalt u echter een vaste maandelijkse fee, onafhankelijk van het aantal aangebrachte zaken of cliënten. Ter confirmatie hebben wij onze manier van werken reeds succesvol afgetoetst bij de Orde.

Advocaten kunnen Jureca.be na hun registratie steeds één maand gratis gebruiken, waarna we 50 euro per maand vragen voor hun aanwezigheid op het platform. Indien er echter gekozen wordt voor een jaarlijks abonnement kan u zich nog 2 maanden extra geheel gratis op het platform profileren. Los hiervan kan een advocaat steeds vrijblijvend een basis profiel aanhouden op Jureca en zijn gegevens correct bijwerken. Geregistreerde advocaten optimaliseren hun digitale visibiliteit zowel binnen ons overzicht van advocaten als rechtstreeks in google. Zie onze prijspagina voor een duidelijk overzicht.

Het beoordelen van experts gebeurt aan de hand van ‘endorsements’, volgens het systeem van Linkedin. Dit houdt in dat enkel positieve feedback automatisch wordt weergegeven op het platform. Wanneer Jureca echter meerdere negatieve reacties betreffende een bepaalde advocaat ontvangt zullen wij de advocaat in kwestie contacteren voor meer informatie en behouden wij ons het recht voor om advocaten van het platform te weigeren.Externe partijen (peers, concurrenten, collega’s en cliënten) kunnen u als advocaat aanbevelen op basis van uw voorkeurmateries of andere vaardigheden. Wat betreft de voorkeurmateries kunnen deze personen uw deskundigheid in één van de door u opgegeven materies bevestigen. De vaardigheden zijn dan weer vrij aan te vullen, naast de 5 standaard vaardigheden die zich steeds op uw profiel bevinden (bekwaamheid, communicatie, reactiesnelheid, correctheid en kennis).

Jureca heeft op geen enkele manier de ambitie, nog de kennis, om te oordelen of advocaten al dan niet bedreven zijn in een bepaalde materie. Belangrijk te weten is wel dat de opgegeven voorkeurmateries op het profiel van een advocaat steeds worden weergegeven in een taartdiagram, waardoor een rechtzoekende een duidelijk overzicht krijgt van de tijdsbesteding van een Advocaat. Een logisch gevolg hiervan is bijvoorbeeld dat iemand die enkel ‘strafrecht’ opgeeft als voorkeurmaterie als meer gespecialiseerd zal worden ervaren dan een advocaat die naast ‘strafrecht’ nog vier andere voorkeurmateries opgeeft.

Wanneer een rechtzoekende op zoek is naar een expert binnen uw regio en specialisatie zal u hier steeds automatisch van op de hoogte worden gebracht. Deze link wordt steeds gelegd op basis van de door u opgegeven gegevens en voorkeurmateries.