Probleem
Oplossing
Specialist
Bestel
 
 
 
 

Europees octrooi

€18,000.00

Europees octrooi
 • Opgesteld door juridische experten
 • Levertijd: 3-5 werkdagen
 • Tevredenheidsgarantie

Korte beschrijving

Heb je een revolutionaire, technische, nieuwe uitvinding ontworpen? Wees dan zeker dat je het correct beschermt! Zo krijg je gedurende 20 jaar het alleenrecht om jouw uitvinding te gebruiken, uit te lenen of gewoonweg te verkopen. Laat je bijstaan door een specialist opdat je uitvinding de correcte bescherming krijgt die het verdient!

Lees meer

Voor wie is een Europees octrooi interessant?

Als je als eerste een technische uitvinding maakt dan wil je dit natuurlijk beschermen. Een octrooi geeft je als uitvinder het recht om gedurende een bepaalde periode jouw uitvinding alleen te gebruiken. Je kan dus anderen verbieden om jouw uitvinding te gebruiken. 

Wil je enkel het uiterlijk of de vorm van je product of tekening beschermen, dan kijk je best even naar ons product “beschermen van mijn model”.
Wil je enkel je merknaam beschermen, dan kijk je best even naar ons product “registreren van mijn merk”. 

Pas op! Het kan zijn dat anderen ook een octrooi hebben aangevraagd op een bepaald aspect van de uitvinding. Als dit het geval is, kijk dan zeker even naar onze samenwerkingsovereenkomsten. Zo kan je samen met andere houders van octrooien samenwerken om jullie uitvindingen samen te kunnen gebruiken. 

Welke voordelen biedt een octrooi of patent?

 1. Als houder van een octrooi krijg je het alleenrecht om jouw uitvinding te gebruiken. 
 2. Jouw uitvinding wordt zo beschermd tegen gebruik (of misbruik) door anderen.
 3. Je kan jouw uitvinding verkopen of in licentie geven. (Kijk dan zeker even naar onze licentieovereenkomsten)

Wat zijn jouw alternatieven?

 1. Laat anderen niet weglopen met jouw uitvinding. 
 2. Je kan natuurlijk ook zelf je octrooiaanvraag indienen om jouw uitvinding te beschermen. Pas hierbij wel op, informeer je goed aangezien een octrooiaanvraag best ingewikkeld en duur is.

 Waarom kiezen voor Jureca?

Je krijgt bij ons transparante prijzen, zodat je op voorhand weet waar je aan toe bent. We werken enkel samen met octrooigemachtigde advocaten, zo ben je 100% zeker van een goede bescherming. 

Om jouw uitvinding optimaal te beschermen kies je eerst een geografische regio, wij doen de rest. Je kan kiezen tussen de bescherming binnen België, binnen de gehele Europese Unie of binnen de door jou gekozen Europese lidstaten. Dit product is voor Europa. 

Het aanvragen van een octrooi is best ingewikkeld, de volgende stappen worden gevolgd: 

1.   Onderzoek van de octrooibaarheid. Aangezien enkel technische uitvindingen beschermd kunnen worden, moet onderzocht worden of aan volgende voorwaarden zijn voldaan: 

a.   Nieuwheid

b.   Uitvinderswerkzaamheid

c.    Industriële toepasbaarheid

2.   Vervolgens wordt het ingewikkelde aanvraagdossier opgemaakt. 

3.   Nadien doet de EPO (European Patent Office) een onderzoek naar jouw octrooiaanvraag. 

4.   Als laatste wordt jouw octrooi (indien aan alle voorwaarden zijn voldaan) verleent en krijg je een publicatiedatum. 

Je kan jouw octrooi ook zelf aanvragen bij DIE, voluit Dienst voor Intellectuele Eigendom. Zij regelen alle octrooiaanvragen binnen België. Voor Europese registratie klopt u aan bij het EPO of European Patent Office. 

 

Wacht niet, hoe eerder je erbij bent hoe beter.

Inbegrepen

 • Onderzoek octrooibaarheid
 • Persoonlijke begeleiding door een octrooigemachtigde
 • Goed uitgewerkt aanvraagdossier met conclusies
 • Registratiekosten
 • Analyse uitvinding door specialist
 • Professioneel advies

Niet inbegrepen

 • Oppositieprocedure

Veelgestelde vragen

Je kan bij Jureca terecht voor al jouw juridische vragen. We werken samen met specialisten in alle domeinen die op elke vraag een goed en volledig advies kunnen geven.
Het is aan de advocaat om op basis van jouw vraag een duidelijk en compleet advies te formuleren of, indien nodig, met jou contact op te nemen om nog een aantal bijkomstige vragen te stellen.
Jureca organiseert al haar advocaten per regio, specialisatie en prijs zodat jij zelf eenvoudig jouw specialist kan kiezen! Geen idee? Dan zetten we je graag op weg met de ‘Jureca Specialist’ waarvan wij weten dat hij sterk is in de specialisatie en jou snel kan helpen met jouw vraag.
Oei! Dit zal normaal nooit het geval zijn, we doen er namelijk alles aan om jouw vraag binnen de voorgestelde termijn te laten beantwoorden. Indien dit toch niet het geval zou zijn, heb je de mogelijkheid om een andere advocaat te contacteren of kunnen storten we jouw geld onmiddellijk terug! Tot op vandaag hebben we nog niet één klacht ontvangen betreffende het geleverde advies!
De specialist zal steeds antwoorden in eigen naam, waardoor je hem snel kan bereiken indien je graag een verdere opvolging had gewenst! Het staat jou volledig vrij om dit met hem op te nemen of via Jureca op zoek te gaan naar een andere oplossing.
Uiteraard. Indien je als ondernemer bij het invullen van je vraag je BTW-nummer invult sturen we samen met het advies ook de factuur mee.
Hulp nodig?

Een team van experten staat voor u klaar.
info@jureca.be

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Belgen

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Belgen

Verschillende manieren van betalen mogelijk.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.