Probleem
Oplossing
Specialist
Bestel
 
 
 
 

Agentuurovereenkomst

€325.00

Agentuurovereenkomst
 • Opgesteld door juridische experten
 • Levertijd: 3-5 werkdagen
 • Tevredenheidsgarantie

Korte beschrijving

Een all-in overeenkomst die jou volledig beschermd als je als producent of leverancier met externe handelsagenten werkt.

Lees meer

Wat is een agentuurovereenkomst?

Bij een agentuurovereenkomst komt de koopovereenkomst of de overeenkomst tot de levering van diensten tot stand tussen de afnemer en de principaal. De handelsagent handelt in naam van de principaal en voor rekening en risico van de principaal. De handelsagent haalt klanten binnen voor de principaal. Voor de bemiddelingswerkzaamheden die de handelsagent uitvoert, ontvangt hij een provisie.

Wanneer heb je het nodig?

Zodra je met handelsagenten begint te werken voorzie je best een agentuurovereenkomst waarin je alle rechten en plichten vastlegd. Een belangrijk verschil tussen een handelsagent en een distributeur is dat de handelsagent een bemiddelaar is en dat de distributeur zelf de overeenkomsten aangaat met de klanten. Klik hier om een distributieovereenkomst te bestellen.  

Welke bepalingen staan er in een handelsagentuurovereenkosmt?

Dit zijn enkele vaak voorkomende bepalingen die in een handelagentuur staan:

 • Provisie of commissie
 • Looptijd en opzegtermijn
 • Exclusiviteit
 • Opzegtermijn
 • Concurrentiebeding

Hoe werkt het?

 1. Geef wat meer informatie over jouw verdelers, bedrijf en handelsagentuur.
 2. Je betaald online. Dit kan snel en eenvoudig via overschrijving, Bancontact of kredietkaart.
 3. De advocaat of jurist contacteert jou voor het inleidende gesprek.
 4. Hierna ontvang je de eerste versie van de agentuurovereenkomst binnen de 2 werkdagen. 
 5. Je krijgt een correctie/vragen ronde waarna de finale overeenkomst wordt geleverd.

 

Inbegrepen

 • Inleidend telefonisch gesprek (15 min)
 • Overeenkomst op maat
 • Correctierondes

Niet inbegrepen

 • Onderhandelingen
 • Bemiddeling

Veelgestelde vragen

Je krijgt voldoende begeleiding van de experten in het inleidend gesprek. Zij stellen de juiste vragen zodat je 100% ingedekt bent met jouw agentuurovereenkomst.
De Jureca specialisten staan steeds voor jou klaar. Voor kleine wijzigingen kan je steeds bij hen terecht. Doordat ze de overeenkomst initieel hebben opgesteld met jullie kunnen kleine wijzigingen snel en aan kleine tarieven worden doorgevoerd.
Onze overeenkomsten zijn opgesteld met meer dan +10 jaar juridische ervaring. Mocht je menen dat er juridische onjuistheden in staan dan laten wij dit direct en gratis door een externe expert nakijken en aanpassen indien nodig.
De geafficheerde prijs is inclusief BTW.
Het eerste contact is steeds binnen de 24h. Afhankelijk van hoe snel we jullie kun bereiken krijg je de eerste versie binnen de 2 werkdagen.
Heb je vragen? Via onze chatfunctie hier rechtsonder kan je vragen stellen. We proberen zo snel mogelijk te antwoorden.
Agentuurovereenkomst: Bij een agentuurovereenkomst komt de koopovereenkomst of de overeenkomst tot de levering van diensten tot stand tussen de afnemer en de principaal. De handelsagent handelt in naam van de principaal en voor rekening en risico van de principaal. De handelsagent haalt klanten binnen voor de principaal. Voor de bemiddelingswerkzaamheden die de handelsagent uitvoert, ontvangt hij een provisie. Distributieovereenkomst: De distributeur is een wederverkoper en verkoopt de producten en/of diensten door. De distributeur gaat zelf de overeenkomsten aan met de klanten en ontvangt geen provisie. Hij koopt de producten en/of diensten in bij de principaal en verkoopt deze, meestal voor een hogere prijs, door aan zijn klanten, zodat de distributeur een marge overhoudt. Een distributeur wordt ook wel een dealer of reseller genoemd.
Hulp nodig?

Een team van experten staat voor u klaar.
info@jureca.be

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Belgen

Al 13 jaar vertrouwd door meer dan 85.000 Belgen

Verschillende manieren van betalen mogelijk.

Verschillende manieren van betalen mogelijk.